Vádemelés

2023.05.04. 18:58

Csaknem hat évig lopta a gázt a mezőkovácsházi pár

Nagyobb értékre társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy mezőkovácsházi házaspár – egy 55 éves, büntetlen előéletű férfi és 58 éves, szintén büntetlen előéletű felesége – ellen, akik huzamosabb időn keresztül lopták a vezetékes gázt.

N. Sz.

Forrás: police.hu

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a házaspár által lakott ingatlanban a gázszolgáltatást 2016 májusában számlatartozás miatt kikapcsolták, a gázszolgáltató a gázmérő órát is leszerelte. Ám a ház gázellátásának biztosítása érdekében a bejövő vezetékre egy flexibilis csatlakozóval nyomásszabályozót kötöttek be; a házaspár 2016 októberének közepétől egészen 2022. július 20-ig közel 9 ezer köbméternyi gázt lopott. A szolgáltatónak okozott, mintegy 970 ezer forintos kár jelenleg is fennáll.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit és a nőt tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje; valamint kötelezze a 400 ezer forintnyi polgári jogi igény megtérítésére. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy az okozott kár vonatkozásában, amelyre a sértett polgári jogi igényt nem érvényesített, vagyonelkobzást rendeljen el a bíróság, valamint azt is, hogy a pár fizesse meg a nyomozás során felmerült 210 ezer forintos bűnügyi költséget. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában