Jogerős

2023.05.02. 14:57

Biciklivel próbált elmenekülni a csabai szatír: felfüggesztett börtönre ítélték

Egy kerékpárút melletti padon ülve nyúlt magához és végzett önkielégítést az a 30-as éveiben járó békéscsabai férfi nagyjából egy éve, akit kedden ítéltek jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre a Békéscsabai Járásbíróságon. A félig-meddig hajléktalan, munkanélküli vádlottat nem először mondták ki bűnösnek szeméremsértés miatt.

Licska Balázs, [email protected]

Kerékpárral akart elmenekülni a szatír, akit kétszer ítéltek el eddig szeméremsértés miatt.

Fotó: Shutterstock

A keddi tárgyaláson ismertették, hogy a korábbi előkészítő ülésen mit mondott a vádlott az esetről, amely tavaly március 13-án, egy, a Lencsési út és a Sás köz kereszteződésénél lévő padnál történt. A férfi ismertette, hogy nagyjából tíz percig volt látható a nemi szerve, de nem azért, hogy mutogassa magát. Két, arra autózó fiatal észrevette azonban, és bár próbált biciklivel elmenekülni, utolérték és feltartóztatták addig, amíg a rendőrök ki nem értek. Mentségként felhozta, hogy akkoriban, vagy három éven át herbált használt, de már nem fogyaszt kábítószert.

Mosolyogva folytatta a maszturbálást

A tárgyaláson felolvasták a két tanú vallomását, akik észrevették a vádlottat és azt, hogy mit csinál. A fiatalok elmondták, hogy a városban autóztak, a Szabadság tér felől a Gyulai utat a Lencsési úton keresztül közelítették meg. Jól látható és észrevehető volt szerintük, hogy a férfi önkielégítést végez, mivel pont az egyik lámpa alatt nyúlt magához. Kiszálltak a kocsiból. Egyikük kérdezte, hogy mit csinál, de a vádlott nem reagált, hanem mosolyogva folytatta a maszturbálást; a másik pedig közben értesítette a rendőrséget.

Azt mondta, hogy unatkozott

Aztán a férfi eltette nemi szervét, felhúzta sliccét és megpróbált biciklivel a Lencsési úton a tízemeletesek felé elmenekülni. De a fiatalok utánamentek és a Fövenyes utca környékén utol is érték, feltartóztatták addig, amíg az egyenruhások meg nem érkeztek. A tanúk úgy emlékeztek, hogy a rendőrök kérdésére a vádlott azt mondta, unatkozott, azért végzett önkielégítést közterületen, és hogy szerinte nem beteges dolog az, amit csinált.

A tárgyaláson felolvasták, hogy a vádlottról milyen jellemzést adott a pszichológiai és pszichiátriai szakértő. Azt írták, hogy a férfi nem kóros elmeállapotú, átlagos értelmi képességekkel rendelkezik. Viszont szűk látókörű, a problémamegoldásai kevésbé hatékonyak. Az érzelmi világában éretlenség figyelhető meg, meggondolatlan módon vezeti le vágyait, és bizarr, gátlástalan megnyilvánulások is előfordulhatnak az esetében.

A perbeszédek során az ügyész kiemelte: a vádlott beismerő vallomása és a tanúk vallomásai alapján megállapítható, hogy elkövette a férfi a terhére rótt bűncselekményt. A vádlott korábban is összetűzésbe került a törvénnyel, és speciális bűnismétlőnek mondható, mivel ugyanígy szeméremsértésért elítélték már egyszer – akkor közérdekű munkára kötelezték, viszont nem dolgozta le teljesen azt, ezért a büntetése egy részét szabadságvesztésre változtatták át, a férfi több napot töltött rács mögött. Az ügyvéd a vádlott védelmében azt hozta fel, hogy a férfi elismerte tettét. 

Március 13. a kedvenc napja

Két évre felfüggesztve 8 hónap fogházbüntetésre ítélték a férfit a Békéscsabai Járásbíróságon, emellett elrendelték a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezték arra is, hogy fizesse meg az eljárás során felmerült több mint 200 ezer forint bűnügyi költséget. A döntés jogerős.

Az ítélet indokolásakor elmondták, hogy a vádlott ténybeli beismerő vallomást tett, és magyarázatot is adott arra, hogy mi vezette a tettéhez: zavarai támadtak, emiatt herbált fogyasztott, ez pedig oldotta benne a gátlásokat is. A férfi elismerte, hogy egy köztéri padon magához nyúlt, és hogy látható volt a nemi szerve. A szatírt azért ítélték most felfüggesztett szabadságvesztésre, mert korábban közérdekű munkára kötelezték ugyanígy szeméremsértés miatt, viszont az a büntetés sem tartotta vissza attól, hogy újból elkövessen ilyen bűncselekményt.

Érdekesség: ahogy tavaly, úgy előtte is pont március 13-án végzett önkielégítést nyilvános helyen a 30-as éveiben járó békéscsabai férfi. Hangsúlyozta, hogy ez csak véletlen egybeesés, a mutatvány idén elmaradt, illetve a jövőben is azon lesz, hogy ne kövessen el ilyen bűncselekményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában