Kék hírek

2023.04.29. 12:52

Kokaint árult a férfi a békéscsabai lakóhelyén

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a Békéscsabai Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű 41 éves kondorosi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki a lakóhelyén kokaint árult – tájékoztatott közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

P. G.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly májustól  kábítószer, de különösen kokain értékesítésébe kezdett, melyet ismeretlen személytől szerzett be. A terhelt a kokaint különböző mennyiségű adagokban értékesítette tavaly májustól idén áprilisig terjedő időszakban a békéscsabai lakóhelyén. A nyomozó hatóság április 11-én a férfi békéscsabai lakóhelyén kutatást tartott, amelynek során a kábítószer kiméréséhez és értékesítéséhez szükséges tárgyakat – így mérleget, zárható nylon tasakokat, adagolót, szipkát – foglaltak le, továbbá kábítószer-gyanús port, amely gyorsteszt reagens alapján kokain jelenlétét mutatta ki. A férfit előállították és vizeletmintát vettek tőle, amely szintén pozitív jelzést mutatott kokain fogyasztására. 

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, másrészt azért került sor, mert alappal feltehető volt, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a járási ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában