Valótlan bejelentés

2023.04.24. 15:46

Azt hazudta az orosházi nő, hogy közlekedési baleset érte

Leesett a létráról, de félt elmondani kedvesének mindezt, ezért inkább azt hazudta a 49 éves orosházi nő a rendőröknek, hogy közlekedési baleset érte.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Valótlan bejelentést tett, emiatt, hatóság félrevezetése miatt emeltek vádat az Orosházi Járási Ügyészségen a nő ellen, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

A nő tavaly május 6-án, az esti órákban telefonon valótlan tartalmú bejelentést tett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába, miszerint aznap délelőtt Orosházán, a Könd utcában szabályosan kerékpározott, amikor egy ott parkoló kocsi ajtaját rányitották, és ennek következtében sérülést szenvedett. 

A valótlan bejelentés előtt a nő megjelent az orosházi kórház sürgősségi betegellátó osztályán, ahol közúti balesetre hivatkozva kérte vizsgálatát. Ekkor megállapították, hogy friss sérülések találhatók a térdén, könyökén, csuklóján, továbbá kezén. 

A vádlott bejelentése után az Orosházi Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója megjelent a nő lakóhelyén, akinek a vádlott beismerte, hogy valójában nem szenvedett közúti balesetet, csak kitalálta azt. Tartott ugyanis párja haragjától, mivel aznap délelőtt fel akart menni a tetőre, hogy megigazítson egy cserepet, azonban leesett a létráról, és ekkor keletkeztek a sérülései.

A vádlott valótlan bejelentése nyomán rendőri intézkedés történt, amelynek eredményként a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának Tevékenység Irányító Központjában hivatalos feljegyzést, az Orosházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán pedig jegyzőkönyvet vettek fel, valamint az esetről rendőri jelentés ugyancsak készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában