Ügyészségi hírek

2023.02.24. 12:48

Tetoválása miatt bukott le a sofőr

A tetoválása miatt lebukó újkígyósi férfi büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősül.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Nem elég, hogy a tiltás ellenére ült a volán mögé, az intézkedő rendőröknek nem a saját, hanem a testvére adatait diktálta be a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 36 éves újkígyósi férfi, aki ellen eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés, valamint hamis vád miatt emeltek vádat. A tetoválása miatt lebukó férfi büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősül. Akkor is végrehajtandó szabadságvesztést kaphat, ha beismeri tettét.

A férfi tavaly szeptemberben szabálysértés miatt 130 ezer forint pénzbírságot kapott, illetve 8 hónapra eltiltották a vezetéstől. Bár tudott erről, októberben mégis volán mögé ült, és Sarkadon, a Kis utcában kapcsolták le a rendőrök.

A sofőr a személyes iratait akkor nem tartotta magánál, és az intézkedés során a testvérének adta ki magát: azaz nem a saját, hanem az ő adatait diktálta be a rendőröknek. Azt is állította, hogy nincs vezetői engedélye. 

A rendőrök az adatbázisokban ellenőrizték a bediktált személyes adatokat, és azokból – a férfi tetoválásai alapján – meg tudták állapítani a férfi valódi személyazonosságát. A vádlott így hamisan vádolta meg testvérét azzal, hogy engedély nélkül vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában