Kék hírek

2023.02.20. 12:58

Hat határsértő mellett négy embercsempészt kapcsoltak le Eleken és Lőkösházán - videóval

Négy román embercsempészt és hat határsértőt fogtak el a rendőrök hétfőn.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Lőkösháza külterületén, reggel egy román rendszámú autót ellenőriztek. A román sofőr mellett hat külföldi ült – három nepáli, két indiai, egy pakisztáni –, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a határrendészeti kirendeltségre vitték őket.

Nem sokkal később Eleken állítottak meg egy autót, amelyben három román férfi utazott, ők a jelenlegi információk szerint kapcsolatban voltak a Lőkösházán elfogott, embercsempészéssel gyanúsítható autóssal, segíthették az ő tevékenységét, részt vehettek abban. A négy román férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették. A rendőrségen hangsúlyozták: az embercsempészés alapesetben egytől öt, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekményt szervező vagy irányító tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában