Ítélet

2023.01.04. 18:16

Kiutasították az országból a holland embercsempészt

Embercsempészés miatt ítéltek el a minap jogerősen a Battonyai Járásbíróságon egy 44 éves, Hollandiában élő férfit. Három évre felfüggesztve másfél év szabadságvesztést kapott, valamint három évre kiutasították Magyarország területéről. A járási ügyészség a férfit a tettétől számított harmadik napon bíróság elé állította, ez pedig jelentősen hozzájárult az eljárás gyors, időszerű és eredményes befejezéséhez.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az ukrán-holland kettős állampolgárságú férfi december 25-én Romániában, Aradon ismerkedett meg egy okmányokkal nem rendelkező, vélhetően török nővel. Abban egyeztek meg, hogy a férfi a nőt Magyarországra hozza.

Ezt követően a férfi a nőt felvette egy kisbuszba, majd a kocsival átlépte a magyar-román határt – a zöld határon keresztül, Kevermes és Dombegyház között –, és Magyarország belseje felé közlekedett.

Aztán Kevermes külterületén, egy földúton a járművel elakadt, ami miatt segítséget kért. Ezt követően intézkedtek velük szemben a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában