Büntetőeljárás

2022.12.17. 18:03

Bíróságra megy, aki tiltás ellenére vezet – így járt két Békés megyei nő is

Az elmúlt időszakban két nővel szemben is vádat emeltek eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.

L. B.

Forrás: Shutterstock

Az, hogy a sofőr úgy ül volán mögé, hogy eltiltották a járművezetéstől, másfél éve került be a Büntető törvénykönyvbe, és azóta az ilyen eset bűncselekménynek minősül és bírósági eljárást von maga után – ismertették a megyei főügyészségen. Az elmúlt időszakban két nővel szemben is vádat emeltek eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.

Egy 30 éves kevermesi nőt augusztusban a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 60 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, valamint három hónapra eltiltották a járművezetéstől. Ennek ellenére októberben Kevermesen autózott.

Egy 49 éves lőkösházi nő októberben a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 50 ezer forintos büntetést kapott, illetve két hónapra eltiltották a járművezetéstől. Ugyanakkor októberben egy kölcsönkért kisteherautóval Végegyházáról Gyulára indult.

A járási ügyészségek azt indítványozták, hogy a bíróságokon mindkét nőt sújtsák pénzbüntetéssel, valamint határozott időre tiltsák el őket a közúti járművezetéstől. A büntetőeljárásban kiszabható eltiltás legalább egy hónap, legfeljebb pedig tíz év lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában