Kiskorú veszélyeztetése

2022.11.12. 09:38

Meztelenül fotóztatta magát gyermekével egy gyulai alkoholista nő

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű gyulai nővel szemben, aki éveken át olyan magatartást tanúsított kiskorú gyermeke irányába, amely súlyosan veszélyeztette annak testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

P. G.

A gyermekét kérte meg arra, hogy a telefonjával készítsen róla meztelen fotókat, azért, hogy azokat tovább tudja küldeni egy férfiismerősének /Fotó: shutterstock.com/

Az alkoholfüggőségben szenvedő nő a vádbeli időszakban egyedül nevelte a 2007-ben született kiskorú fiúgyermekét. Igen szerény anyagi körülmények között éltek, mert a nő a keresetét és a gyermek édesapjától érkező tartásdíjat nem a fia nevelésére fordította, hanem abból alkoholista életmódját finanszírozta. A nő 2016-tól kezdődően napi rendszerességgel került ittas állapotba, melynek során gyermekével szemben agresszívan lépett fel, napi szinten üvöltözött vele, napi-heti rendszerességgel kis erővel bántalmazta, testszerte ütögette, rugdosta, haját tépte, rángatta. Ezen időszakban több alkalommal azzal is megfenyegette a gyermeket, hogy vízbe fojtja. 

Ittasságából kifolyólag rendszeresen hangoskodott, kiabált a lakókörnyezetében élő emberekkel, a szomszédokkal, a késő esti órákban hangosan hallgatta a zenét, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a gyermek – akinek rendszerint másnap reggel iskolába kellett mennie – nem tudott pihenni, aludni. 

A gyermek megfelelő élelmezéséről sem gondoskodott, nem biztosított a részére elegendő élelmet, illetve a koronavírus miatt bevezetett online oktatás időszakában megette az iskolától kapott ételének nagy részét, így a gyermek napi szinten éhezett. A nő ezen felül úgy folytatott szexuális kapcsolatot az éppen aktuális párjával, hogy annak a gyermek fültanúja volt, illetőleg olyan is előfordult, hogy a gyermeket kérte meg arra, hogy a telefonjával készítsen róla meztelen fotókat, azért, hogy azokat tovább tudja küldeni egy férfiismerősének.

A nő tavaly április 3-án gyulai albérletükben – amiatti dühében, hogy a gyermek különélő édesapja csak néhány nappal később tudott volna pénzt küldeni – a kiskorú sértett fejére csapott egy táblagéppel, mely ennek következtében széttört. 

Ezután a fiú még aznap – megelégelve édesanyja életmódját, viselkedését – átment, majd átköltözött a szomszédjukhoz; később, a gyermekvédelmi eljárás eredményeképpen a gyámhivatal a kiskorú sértett részére ezt a szomszédot jelölte ki családbafogadó gyámként. 

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el a pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként kötelezze arra, hogy nyilvános helyen ne fogyasszon szeszes italt, valamint – beleegyezése esetén – vegyen részt alkoholizmust gyógyító kezelésen, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 340 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában