Csanádapáca

2022.11.10. 14:16

Hamisan vádolta szexuális zaklatással nevelőapját a 15 éves lány

Hamis vád bűntette miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 évre próbára bocsátott az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy büntetlen előéletű, fiatalkorú, 15 éves csanádapácai lányt, aki súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg nevelőapját alaptalanul. A bíróság jogerős ítéletében elrendelte a lány pártfogó felügyeletét is – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

P. G.

A férfi időnként tenyérrel felpofozta a fiatal lányt, de szexuálisan nem közeledett felé /Fotó: Shutterstock/

A fiatal lány édesanyja 2017 óta él élettársi kapcsolatban egy férfival annak csanádapácai házában, és 2018-ban a lány is hozzájuk költözött a nagymamájától. A lány és nevelőapja viszonya nem volt felhőtlen, többször alakult ki konfliktus köztük. 2021 áprilisában közigazgatási eljárás indult a helyi gyámhivatal előtt a fiatalkorú ideiglenes hatályú elhelyezése tárgyában. 

Ennek során a lány meghallgatásakor azt nyilatkozta, hogy a nevelőapja heti rendszerességgel bántalmazta együttélésük alatt, szexuális tartalmú kérésekkel fordult felé, és többször a combját simogatta, ezért nem akar tovább a családban maradni. A gyámhivatal feljelentése alapján az Orosházi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomozást rendelt el.

Ennek során megállapítást nyert, hogy a férfi időnként tenyérrel valóban felpofozta a fiatal lányt, de ezek a fiatalkorú csavargásai, hazudozásai, tiszteletlen magatartása miatt történtek. A férfi szexuális tartalmú kéréssel soha nem fordult irányába és szexuálisan nem is közeledett felé. 

Minderre tekintettel a nyomozást bűncselekmény hiánya okából megszüntették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában