Kinevezés

2022.08.31. 16:24

Vörös Ferencet bízták meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 1-jei hatállyal Vörös Ferenc ezredest bízta meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Ny. L:

Vörös Ferenc és dr. Balogh János

Forrás: police.hu

A megbízási okmányt dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át szerdán, a Békéscsabán megtartott ünnepélyes állománygyűlésen Vörös Ferencnek.

Forrás: police.hu

Egyúttal a belügyminiszter augusztus 31-ei hatállyal visszavonta dr. Kis Péter ezredesnek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésére vonatkozó ideiglenes megbízását, és visszahelyezte az ezredest korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

Forrás: police.hu

Vörös Ferenc a Budapesti Műszaki Egyetemen közlekedésmérnökként szerzett diplomát, majd rendőrtiszti tanulmányokat folytatott. Hivatásos szolgálatát 1992-ben a Siófoki Rendőrkapitányságon baleset-helyszínelőként kezdte, majd 1996-tól közrendvédelmi területen dolgozott. 

Forrás: police.hu

Három évvel később a székesfehérvári kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője lett, 2003-tól a Fejér megyei főkapitányság gazdasági igazgatóságának műszaki osztályát, 2007-ben több mint fél évig a gárdonyi kapitányságot vezette. 2007 augusztusától Békés megyei rendőrfőkapitányi megbízásáig a Fejér megyei főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesi beosztását töltötte be. Magyarország köztársasági elnöke 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában