Hatósági jelzés

2022.07.21. 09:36

Nevetséges magyarázattal állt elő a rendőröknek egy csabai fiatal

Holland rendszámtáblás, magyar honosságú autóval közlekedett egy férfi Szarvason. Amikor a rendőrök igazoltatták, érdekes magyarázattal állt elő. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene, az ügy vizsgálata befejeződött.

Fotó: police.hu

Szarvason, a Szabadság úton február 28-án 23 óra 15 perc körül ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés közben észrevették, hogy a jármű első rendszámtáblája eltér az eredetitől – írja a police.hu.

Egy holland hatósági jelzés volt úgy átalakítva, hogy a bal oldalán lévő kék mezőben a kiadó állam jelzésénél az „N” és „L” betűk azonos színű matricával le voltak ragasztva azért, hogy az országjelzés „H”-nak, tehát magyarnak látszódjon. 

A 19 éves békéscsabai férfi kihallgatásán azt mondta, hogy az ellenőrzés előtt valaki a házuk előtt összekarcolta az autót, szerinte akkor cserélhették ki a rendszámtábláját is, amit ő nem vett észre. 

Ez azonban nem bizonyult igaznak, ezért a Szarvasi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt eljárást indított a fiatal ellen. A nyomozás vizsgálati szakaszában rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait szerdán továbbították az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában