Testületi ülés

2022.05.14. 15:41

Lakatlan területeken csaptak fel a lángok Sarkadon

Harminc százalékkal több esetben vonultak a gyulai hivatásos tűzoltók tavaly, mint 2020-ban – hangzott el Sarkadon, a képviselő-testület ülésén, amikor Zanócz István tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok és Süli Zsolt tűzoltó alezredes, a békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője számolt be az előző évről.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

Sarkadra tavaly 75-ször mentek, ami szintén emelkedést jelent a 2020-as 68-hoz képest. Épületekben 13 alkalommal keletkezett tűz; kerti hulladék, száraz fű pedig 23 esetben égett. Pluszfeladatot adott, hogy sokszor lakatlan és elhanyagolt ingatlanok területén keletkeztek szabadtéri tüzek. A műszaki mentések között legtöbbször vihar utáni károkat számoltak fel – ismertette Zanócz István. 

Süli Zsolt felhívta a figyelmet, hogy csak addig lehet kerti hulladékot, avart égetni, amíg fennáll a járvány miatti veszélyhelyzet és él az önkormányzati rendelet. Kiemelte, figyelni kell az egyedül élő idősekre, érdemes füstérzékelőt, szén-monoxid-érzékelőt beszerezni számukra. 

Elhangzott, hogy a sarkadi önkéntes tűzoltók továbbra is jogosultak önálló beavatkozásra. Tavaly 25 esetben vonultak, 12-szer a hivatásos tűzoltókkal közösen, 13 esetben önállóan avatkoztak be. Az önkénteseket képviselve Tarcali Mihály és Sztancs József hangsúlyozták, a jövőben is lehet számítani az egyesületre; és kiemelték, hogy sok segítséget kaptak az önkormányzattól. 

A testület nevében dr. Mo­kán István polgármester köszönetet mondott a hivatásos tűzoltóknak a szolgálatért, az önkéntesek kapcsán pedig kiemelte: tűz és víz okozta baj esetében is helytállnak, óriási érték, hogy a városban van ilyen egyesület.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában