Szabálysértés

2022.04.27. 07:00

Hamisan vádolta meg az autó volt tulajdonosát a csanádpalotai férfi

Szabálysértéssel hamisan vádolva elkövetett hamis vád vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 25 éves büntetett előéletű csanádpalotai férfival szemben, aki szabálysértési bírság elkerülése érdekében vádolt meg hamisan más személyt szabálysértés elkövetésével.

Illusztráció /Shutterstock.com/

A férfi 2021. július 23-án vásárolt meg egy személygépkocsit, amely ezen a napon a tulajdonába és használatába került. A férfival szemben 2021. augusztus 1-én, Tótkomlóson rendőri intézkedésre került sor, melynek során a rendőrök a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiányát állapították meg a gépjárművel kapcsolatban. A férfi ekkor azt a valótlan nyilatkozatot tette, miszerint az autó nem az övé, csak meg szeretné vásárolni a gépkocsit és ezért, kipróbálás céljából használja. A terhelt ezen valótlan nyilatkozata alapján az autó korábbi tulajdonosával szemben a Makói Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indult a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt. Az autó korábbi tulajdonosát ki is hallgatták eljárás alá vont személyként, aki vallomásában elmondta, hogy a személygépkocsi már nincs a tulajdonában, és vallomásához csatolta a gépjármű adás-vételi szerződés másolatát is. Erre tekintettel a Makói Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága a szabálysértési eljárást megszüntette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában