Tilos jelzés

2022.03.22. 08:04

Vádat emeltek a sínekre hajtó vésztői férfi ellen

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 29 éves büntetlen előéletű vésztői férfi ellen, aki egy vasúti átjáróban vonat elé hajtott. A járási ügyészség indítványa pénzbüntetés kiszabására irányul, valamint arra, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit határozott időre tiltsa el a „B” kategóriába tartozó járművek vezetésétől is.

Fotó: police.hu

A férfi február 6-án, a kora délutáni órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Vésztő lakott területén, a Kóti úton a központ felől Körösújfalu irányába. Haladása közben a vasút – közút szintbeni kereszteződésénél a vasúti átjáróba a fénysorompó tilos (piros) jelzése ellenére behaladt, s az ott közlekedő BZ sorozatú mozdonynak ütközött. Az ütközés következtében a férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a személyvonaton tartózkodó 2 vasúti dolgozó és a 2 utas közül nem sérült meg senki. A balesetben mindkét jármű megrongálódott. A férfi megszegte a KRESZ 39.§ (3) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad; cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában