Kék hírek

2022.02.02. 16:20

Hátulról csapódott a lovaskocsiba egy figyelmetlen gádorosi autós

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 74 éves büntetlen előéletű gádorosi férfi ellen, aki figyelmetlensége miatt egy lovasfogattal ütközött.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az idős férfi 2021. október 29-én, a reggeli órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett a 4407-es számú úton Gádoros felől Orosháza irányába. Haladása közben későn észlelte az előtte, vele azonos irányban haladó egy lóval fogatolt lovaskocsit, s vészfékezést követően hátulról nekiütközött. Az éjszakai sötétség miatt korlátozott látási viszonyok mellett a lovasfogat fényvisszaverő prizmák mellett folyamatos piros fényt kibocsátó ledes lámpákkal volt kivilágítva. 

Az ütközés következtében a lovasfogatot hajtó férfi a bakról leesett, és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ütközést követően a hajtó nélküli fogatot a ló továbbra is az úttesten húzta, utolérte az előtte, vele azonos irányban kerékpárt vezetve közlekedő férfit, s hátulról nekiütközött. 

A kerékpáros férfi szintén 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A terhelt megszegte a KRESZ szabályait, mely szerint a jármű sebességét a sebességhatáron belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, melyre az adott körülmények között számítania kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában