gyomaendrőd

2021.10.25. 07:05

Nem tetszett neki a komment, feszítővassal fenyegette meg haragosát

Hogy megijessze haragosát, felé kormányozta a kocsiját, később pedig egy feszítővasat is szorongatva megfenyegette – közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 27 éves gyomaendrődi férfi ellen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság azt indítványozta, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre. A férfi egy, a közösségi médiában közzétett fénykép és ahhoz fűzött hozzászólás miatt megharagudott a sértettre, egy másik férfira.

Idén áprilisban autózott Gyomaendrődön, legalább 30 kilométer/órás sebességgel. A Hámán Kató utcában meglátta, hogy a menetiránya szerinti bal oldalon egy ott parkoló rakodógép mellett az úttesten áll haragosa és egy másik férfi. Ekkor, hogy megijessze, a kocsit hirtelen a sértett felé kormányozta, és változatlan sebességgel haladt tovább.

Autója néhány centiméterrel haladt el a sértett mellett, a másik férfinak viszont el kellett lépnie, nehogy elüsse. Senki sem sérült meg, de könnyen baj történhetett volna.

A vádlott elhajtott, majd később újra megjelent. A sértett a teherautóját vezette, a két sofőr megállt egymással szemben. A vádlott kiszállt, a csomagtartóból elővett egy – az élet kioltására alkalmas – feszítővasat, és azt kezében tartva a sértett kocsija felé indult, miközben folyamatosan szidta őt, illetve azzal fenyegette, hogy megöli, és felgyújtja a házát. A sértett tolatni kezdett, a vádlott pedig elhajtott.

Harmadszor is visszatért a helyszínre, és immár az intézkedő rendőrök jelenlétében kiabálva, fenyegetőzve közeledett a sértett felé. A rendőrök – hogy a tettlegességet megakadályozzák – megbilincselték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában