bántalmazás

2021.10.19. 17:00

Édesapját ütötte, verte a kunágotai ittas férfi

A bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt ítélt el a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 51 éves, büntetett előéletű kunágotai férfit, aki az édesapját bántalmazta.

P. G.

A férfi tavaly júliusban az édesapjával közösen lakott lakóház udvarán ittas állapotban bántalmazta az akkor 71 éves édesapját. Két kézzel a vállánál fogva ellökte, majd a földön fekvő sértettet több alkalommal a végtagjain és a felsőtestén megrúgta, illetve megütötte. A bántalmazás következtében az idős férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság az erőszakos férfit 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, ezen felül elrendelte a férfival szemben korábban más ügyben, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott egy év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, illetőleg a közel 140 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában