lezárt vizsgálat

2021.07.01. 14:05

Tizenöt éves lány szenvedett szén-monoxid-mérgezést Csorváson

Propán-bután gázpalackra kötött egy főzőlapot és egy vízmelegítőt egy férfi Csorváson annak ellenére, hogy mindkét készüléket csak földgázzal lehetett volna üzemeltetni. A házban lakó egyik gyermek szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

beol.hu

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy 15 éves lány tavaly december 6-án Csorváson, egy lakóház fürdőszobájában. A helyiségben propán-bután gázpalackról üzemelt egy olyan vízmelegítő, amelyet csak földgázzal lehetett volna működtetni – írja a police.hu.

A házban feleségével és hét gyermekkel élő férfi kihallgatásán elismerte, hogy a készüléket, illetve a konyhában használt, szintén földgázzal üzemeltethető főzőlapot ő kötötte PB-gázpalackra.

A vízmelegítő égésterében a szabálytalan működtetés miatt korom rakódott le, majd a tökéletlen égés következtében szén-monoxid keletkezett, ez okozta a lány rosszullétét. A család többi tagjának nem esett baja, de ők is veszélyben voltak.

A férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait szerdán továbbította az ügyészségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában