Kaszaper

2021.06.15. 08:57

Részegen indult el lopni, gyorsan lebukott

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy tatabányai illetőségű, de kaszaperi tartózkodási helyű férfival szemben, aki volt munkáltatóját lopta meg.

beol.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A különös visszaesőnek minősülő férfi március 31-én, a késő esti órákban ittas állapotban kerékpárral korábbi munkahelyére, egy Kaszaper külterületén lévő baromfitelepre ment azért, hogy annak raktárhelyiségéből különböző szerszámgépeket tulajdonítson el – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A büntetett előéletű, 38 éves férfi a telephelyen talált egy létrát, amelyen kívülről felment a raktár padlására, onnan a belső létrán lement a raktárba és ott magához vett 9 különböző elektromos szerszámot, így például fűkaszát, láncfűrészt, ütvefúrót, gyalu- és egy csiszológépet összesen 650.000.-Ft értékben. A gépeket egy, a telepen talált fém dróttal összekötötte, kerékpárjára feltette és azokat a teleptől 150 méterre folyó csatorna náddal benőtt partján elrejtette.

A nyomozás során a szerszámokat megtalálták és visszaadták a sértettnek, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában