elismerés - galériával

2021.04.26. 17:29

A legnehezebb időkben is helytállnak a megyei rendőrök

A Rendőrség Napja alkalmából elismerő oklevéllel és pénzjutalommal köszöntötte a gyulai önkormányzat nevében Nagy Béla rendőr törzszászlóst, csoportvezetőt és Petrás János címzetes rendőr zászlóst, kiemelt főhatárrendészt dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere hétfőn délután a fürdővárosi polgármesteri hivatal dísztermében.

Papp Gábor, Licska Balázs

Fotók: Imre György

A Szent György nap hagyományosan a Rendőrség Napja, amikor méltó ünnepségek keretében ismerik el a hivatás kiemelkedő tevékenységet végző tagjait, akik példaként állíthatók kollégáik és az egész közvélemény elé – vezette be a szűk körben megtartott eseményt dr. Görgényi Ernő polgármester. – Sajnos a pandémia miatt a rendezvények idén elmaradtak, de a teljesítmény még inkább felértékelődik ezekben az időkben. Mint mondta, éppen ezért is fontosnak tartották, hogy önkormányzatuk ebben az évben ismét átadja elismeréseit.

A városvezető elmondta, az illetékes rendőri vezetők, dr. Polyák Zsolt dandártárbornok, Békés megye rendőrfőkapitánya, Kolysza Zoltán, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője és Wéber Csaba, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének javaslata alapján nyújtotta át az oklevelet és jutalmat.

Dr. Görgényi Ernő a személyes teljesítmények mellett tiszteletét fejezte ki a teljes magyar rendőrség és a rendőrök munkája előtt, amiért a hónapok óta tartó nagyon nehéz helyzetben is helytállnak.

Dr. Görgényi Ernő

– A járvány miatt még nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, még többet kell dolgozniuk, amellett, hogy egészségüket is kockáztatták – fogalmazott. – Ennek ellenére folyamatosan végzik a munkájukat, derítik fel a bűncselekményeket, a szabálysértéseket, fogják el az elkövetőket, védik hazánk határait és őrzik a közrendet. Tevékenységükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy akkor is fennmaradjon a rend, amikor a járvány az egész társadalom állapotára mentálisan rányomta a bélyegét.

A Gyulai Rendőrkapitányság Nagy Béla rendőrtörzszászlóst, csoportvezetőt jelölte az elismerésre, aki kerékpárlopások és az elkövetők személyének felderítésében vállalt kulcsszerepet, nagyon sokan kapták vissza kerékpárjaikat neki köszönhetően is.

A Gyulai Határrendészeti Kirendeltség javaslata alapján Petrás János címzetes zászlós, kiemelt főhatárrendész vehetett át elismerést, aki sokrétű tevékenységével, nagyfokú szorgalmával és sokrétű munkájával segíti a kirendeltség munkáját.

Fotók: Imre György

Petrás János hírportálunknak elmondta, tizenhét éve dolgozik a szakterületen. A közúti határátkelőn feladatai közé tartozik az útlevelek kezelése, a tüzetesebb, alaposabb ellenőrzések segítése. Járőrszolgálatot lát el munkatársaival a zöld határon, amelynek során a migráció felderítését szolgáló mobil hőkamerát is kezeli. Gépkocsizó járőr-szolgálatot ugyancsak ellát, mélységi ellenőrzéseket, okmány-ellenőrzéseket egyaránt folytat, a tanyákat is megfigyeli kollégáival. A polgárőrökkel, illetve a halőrökkel egyaránt együttműködnek. Alkalmanként a tehergépjárműveket, illetve azok rejtekhelyeit is ellenőrzi migrációs szempontból.

Rengeteg kerékpárt talált meg

Nagy Béla rendőr törzszászlós, csoportvezető elmondta, könnyű mozgathatóságuk miatt nem csak Gyulán, de számos településen viszonylag sok kerékpárt lopnak el, amihez az is hozzájárul, hogy jó néhányan nem zárják le biciklijeiket. Egy-egy lopás esetén mindig adatokat gyűjtenek, tanúkat hallgatnak meg, megszerzik a környező térfigyelő kamerák felvételeit. Több elkövetőt is sikerült ilyen módon azonosítaniuk. A közelmúltban egy olyan lehetséges elkövető nyomára bukkantak, akiről négy esetben már kiderült, hogy kerékpárokat lopott el. Megtalálták a rejtekhelyét is, ahol további biciklik és alkatrészek kerültek elő. Utóbbi ügyek folyamatban vannak.

Csabán is elismerték a rendőröket

A rendőrség napja alkalmából köszönetet mondott a város rendőreinek Szarvas Péter polgármester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott állománygyűlésen, és jutalmat adott át Bálint Tamás címzetes rendőr alezredes és Szász Attila címzetes rendőr törzszászlós részére – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közölte a városvezető a Facebook oldalán. Hozzátette: jók a megyeszékhely bűnügyi mutatói, Békéscsaba biztonságos város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában