vádemelés

2021.03.12. 16:37

Több millió forintnyi kárt okozott egy csabai csaló

A Békéscsabai Járási Ügyészség 10 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves, büntetlen előéletű, békéscsabai férfi ellen, aki 2016 és 2018 között egyéni vállalkozóként országszerte kilenc különböző sportegyesületet, valamint egy sportszerkereskedő céget károsított meg.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi 1994 óta egyéni vállalkozóként többek között sportáru-, sporthorgászati és kempingcikk-kiskereskedelemmel foglalkozott. Anyagi és jövedelmi helyzete azonban 2016 elejére megromlott, jelentős összegű adótartozása volt, ingatlanjait jelzálogjogok és végrehajtási jogok terhelték, árverésre tűzték ki azokat; anyagi helyzetéből kifolyólag szerződéses kötelezettségei teljesítésére 2016 végétől már nem volt képes.

Ennek ellenére tevékenységével nem hagyott fel, hanem a tőle sporteszközöket és sportruházatot megrendelő sportegyesületeket, labdarúgóklubokat, illetőleg egy kft.-t a teljesítés ígéretével megtévesztette és 60 ezer forinttól 6 millió forintig terjedő összegeket vett át tőlük a megrendelt termékek vételáraként. A termékeket azonban nem – vagy csak részben – szállította le, a hiánytalan teljesítés nem állt szándékában és arra reális lehetősége sem volt.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 766 ezer forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben, kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértettek kárának megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában