Békéscsaba

2020.01.30. 19:18

Lezárt vizsgálat: ittasan vezetett, autójával fának ütközött

Órákon át italozott, majd autót vezetett és balesetet szenvedett egy férfi Békéscsabán. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

police.hu

Ittasan vezetett és balesetet szenvedett egy férfi január 5-én 3 óra körül Békéscsabán. Egy vendéglátóhelyen órákig italozott a barátaival, tömény szeszesitalt és több liter sört is ivott, aztán úgy döntött, hazamegy. A Lencsési úton azonban autójával letért az útról és nekiment egy fának. Az alkoholszondás mérés eredménye olyan magas érték lett, amely szerint a férfi bűncselekményt követett el.

Fotó: police.hu

A vérvételt követő igazságügyi szakértői vizsgálat ezt igazolta. A férfi kihallgatásán elismerte, hogy ittasan vezetett. Elmondása szerint nagyon fáradtnak érezte magát, mindenképpen gyorsan haza akart jutni, ezért ült autóba. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait szerdán továbbította az ügyészségre. Az eljárás során a rendőrség kezdeményezte a férfi vezetési jogosultságának szüneteltetését.

Ezek is érdekelhetik