Gyulai Törvényszék - galériával

2019.12.10. 17:20

Nem született ítélet másodfokon a szegedi parkolóbotrány ügyében

Perbeszédekkel folytatódott a szegedi parkolási botránnyal kapcsolatban indult büntetőper tárgyalása másodfokon a Gyulai Törvényszéken kedden.

Suki Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Az ügyvédek védenceik felmentését szeretnék elérni, de volt, aki szerint az elsőfokú eljárás megismétlése lenne a legjobb megoldás. Az ügyészség súlyosítást kért. Az utolsó szó jogán a vádlottak ártatlannak vallották magukat. Ítéletet most sem hoztak, az a következő tárgyaláson várható.

Emlékezetes, hogy első fokon a volt szegedi főjegyzőt felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték egy évre felfüggesztve. A korábban lemondott alpolgármestert hat hónap börtönbüntetésre ítélték, szintén egy évre felfüggesztve, Botka László polgármester kabinetfőnöke tíz hónap börtönt kapott első fokon, egy évre felfüggesztve.

Emellett az első- és másodrendű vádlottak társtettesként elkövetett hűtlen kezelésért tíz, illetve nyolc hónap börtönbüntetést kaptak első fokon, egy évre felfüggesztve. A parkolási üzletág volt vezetője tíz hónapot kapott, ugyancsak egy évre felfüggesztve.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában