kék hírek

2019.12.18. 15:32

Két nap alatt három ittas sofőrt fogtak a rendőrök

Két nap alatt három ittas járművezetés miatt indult ügy vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében.

police.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Békés megyében a rendőrség a napokban három ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre.

Az egyik büntetőeljárás egy orgoványi férfi ellen indult. Ő október 12-én 23 óra 45 perc körül személygépkocsival közlekedett Dévaványán, a rendőrök a Gyomai út és a Mezőtúri út kereszteződésében igazoltatták.

A másik ügy gyanúsítottja egy gyomaendrődi férfi, aki október 22-én 17 óra 45 perc körül szintén személygépkocsit vezetett és a rendőrök Gyomaendrődön, a Petőfi utcában állították le.

A harmadik esetben előállított csorvási férfi november 29-én este Csorváson, a Gremsperger József utcában segédmotoros kerékpárral ment. A helyszíni, pozitív eredménnyel végződött szondáztatás után az orgoványi férfit a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, majd elvették a jogosítványát.

A másik két járművezető esetében pedig két-két újabb légalkohol mérést végeztek, amelyek szintén megerősítették az ittas járművezetés gyanúját.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és mindhárom ügy iratait a napokban továbbította az illetékes ügyészségeknek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert ezzel növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában