Békéscsaba

2019.10.30. 15:51

Öt év börtönbüntetésre ítélték a nőt, aki barátját egy késsel arcon szúrta

Sörösüveggel fejbe vágott egy lányt egy békéscsabai kocsmában, illetve egy bicskával arcon szúrta barátját – többek között emiatt ítéltek el szerdán jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán egy békéscsabai nőt, Sz. L.-t. A Szegedi Ítélőtábla 7 évről 5 év szabadságvesztésre mérsékelte a Gyulai Törvényszék által korábban kiszabott büntetés mértékét.

Licska Balázs

Szerelmével rendszeresen veszekedtek, olykor verekedtek /Illusztráció: Shutterstock/

A tényállás szerint 2014. január 1-jén a vádlott barátjával egy békéscsabai sörözőben szilveszterezett, ahol szintén ott szórakozott egy lány is, akivel nem ismerték egymást. Hajnali 3 óra körül a sértett a söröző mosdókhoz vezető szűk folyosóján állt és cigarettára gyújtott, amikor a tőle egy méternyire álló Sz. L. előzetes szóváltás nélkül a kezében lévő sörösüveggel a lányra ütött. A sértett fejének tetejét eltaláló üveg szétrobbant, a vádlott pedig a kezében maradt éles üvegcsonkkal megvágta a megtámadott arcának bal felét.

A lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sérülései több hónap után is csak maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Figyelemmel a sörösüveg jellegzetességeire, az archoz közeli nyaki főverőerek közelségére, a szétrobbanó üvegszilánkok életveszélyes sérülést is okozhattak volna.

Sz. L. és barátja 2015-ben a vádlott édesanyjának lakásában éltek Békéscsabán, a szerelmi kapcsolatukat rendszeres italozás, illetve veszekedés és olykor verekedés is jellemezte. 2015. augusztus 28-án és az azt megelőző napon a pár különböző szórakozóhelyeken alkoholt és kábítószert fogyasztott, majd hazaérkezésük után összevesztek. Szóváltás után a nő ököllel a férfi arcába ütött, aki ezért az ágyra lökte.

A kiabálás a konyhában folytatódott, ahol a nő egy bicskával arcon szúrta a férfit, akinek sérülései nyolc napon belül gyógyultak. De – tekintettel a sérülés helyére, a támadáshoz használt eszközre – akár életveszélyes állapot is kialakulhatott volna.

Szerelmével rendszeresen veszekedtek, olykor verekedtek /Illusztráció: Shutterstock/

A vádlottnak emellett azért is felelnie kellett, mert 2015 augusztusában csekély mennyiségű kábítószert szerzett be, illetve fogyasztott. Továbbá abban az évben több alkalommal adott át, illetve értékesített másoknak kábítószert.

A Gyulai Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint kábítószer birtoklása és kábítószer kereskedelme miatt mondta ki bűnösnek tavaly Sz. L.-t, és mindezekért őt 7 év szabadságvesztésre ítélte. A döntés a fellebbezések miatt nem vált jogerőssé, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A másodfokú bíróság tanácsa úgy ítélte meg, hogy az elsőfokon kiszabott börtönbüntetés eltúlzottan súlyos. Öt év szabadságvesztés – tekintettel az elkövetett cselekmény súlyára és a vádlott társadalomra veszélyességére – elegendő a büntetési célok megvalósulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában