katasztrófavédelem

2019.05.29. 19:23

Több esethez vonultak a tűzoltók szerdán a vihar miatt

Viszonylag rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék zúdult le szerdán délután megyénkben, hol eső, helyenként pedig jég formájában. A megyei katasztrófavédelemnek több helyen kellett segédkeznie.

B. A.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóit ezidáig 22 helyszínre riasztották, az esetek több mint felében vízeltávolításban nyújtottak segítséget az egységek.

Egy helyszínen, Szabadkígyós és Gyula között pedig egy nagyméretű faág szakadt le, annak biztonságos eltávolításában segédkeztek a szakemberek. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt – tájékoztatta hírportálunkat a részletekről Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Egyes Facebook-csoportokban az a hír terjedt, hogy a békéscsabai vasútállomás mennyezete beázott és leszakadt. A helyszínre kiérkezve munkatársunk nem tapasztalt beázásra utaló nyomokat.

Frissítve:

A kérdéssel megkerestük a Mávinformot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az épület a jegypénztáraknál sérült meg, ami miatt nem üzemelnek a pénztárak. A vonatokon pótdíj nélkül tudnak menetjegyet váltani az ott felszálló utasok.

Kapcsolódó tartalom:

Borítókép: olvasói fotó Dévaványáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában