frissítve

2019.01.11. 10:36

Halálos áruházi baleset: leesett a dolgozó a létráról

Halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt a minap egy békéscsabai műszaki áruház raktárában, egy dolgozó leesett egy létráról.

Fotó: Shutterstock Illusztráció

Úgy tudjuk, hogy a férfi munkálatokat végzett a raktárban, egy létrán állt, ami összecsuklott alatta. A férfi a békéscsabai kórházba szállítását követően elhunyt. Információink szerint az elsődleges vizsgálatok azt állapították meg, hogy nem merült fel hiányosság, szabályszegés a munkáltató részéről, egy szerencsétlen véletlen okozta a balesetet.

A rendőrségen azt mondták: a munkahelyi baleset szerdán 15 óra előtt néhány perccel történt, a férfi a kórházba szállítását követően vesztette életét. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény.

A munkavédelmi hatóság a Békéscsabai Rendőrkapitányság telefonon történő tájékoztatását követő 20 percen belül a baleset helyszínére érkezett, és megkezdte a baleset soron kívüli kivizsgálását – közölték érdeklődésünkre a Békés Megyei Kormányhivatalnál.

A helyszíni balesetvizsgálat során feltárt tények, nyilatkozatok, valamint az ipari kamerafelvétel megtekintését követően arra jutottak a szakemberek: feltételezhetően a munkaeszköz helytelen használata okozta a balesetet.

A Békés Megyei Kormányhivatal által indított balesetvizsgálat jelenleg is folyamatban van. A halálos kimenetelű munkabaleset közvetlen és közvetett – vagy előzményi – okait eddig nem tisztázta teljeskörűen a munkavédelmi hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában