katasztrófavédelem

2018.12.13. 15:44

A héten osztják ki az utolsó füstérzékelőket megyénkben

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tisztjei az elmúlt időszakban folyamatosan adták át és szerelték fel füstérzékelő eszközöket leginkább azokhoz az idős, egyedül élő személyekhez, akik egy esetleges lakástűz kialakulásánál a legveszélyeztetettebbek között vannak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. idén szeptemberében elindított közös kampányán belül kerülnek kiosztásra azok a füstérzékelők, amelyeket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok adnak át a leginkább veszélyeztetettebbek számára, olyan karitatív szervezetek bevonásával, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Ótemplomi Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász vagy éppen a Magyar Vöröskereszt.

Az érzékelők lehetőséget adnak egy esetlegesen bekövetkező tűzesetnél (lakástűz), hogy még a tűz korai szakaszában eloltsák azt, vagy rosszabb esetben értékes perceket nyernek az ott lakók, hogy időben és épségben elhagyják az ingatlant.

A hét folyamán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Békéscsabán Maczek Szilárd tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő, valamint Szarvason Kondacs Zsolt tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője adja át megyénkben az utolsó füstérzékelőket. Kollégáink minden alkalommal a helyszínen be is üzemelik készülékeket és tájékoztatják az ott lakókat a berendezés működési elvéről és használatát érintő kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában