kék hírek

2018.11.19. 11:28

Előzetesbe kerül a körösladányi idős nő két támadója

A Szeghalmi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 45 éves nő és élettársa, egy 23 éves férfi letartóztatását, akik egy 88 éves idős nőt raboltak ki Körösladányban a múlt héten.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint november 13-án 18 óra körüli időpontban a gyanúsítottak megjelentek a velük egy utcában lakó idős sértett körösladányi házánál. A lakásba bejutva a nő felráncigálta az időskorú sértettet és pénzt követelt tőle. Amikor nem kapta meg, kirángatta a sértettet a folyosóra, vascsővel többször ráütött a kezére, hátára, fejére, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle, majd hanyatt lökte, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta. A sértett a fejét is beverte, ami erősen vérzett – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta megyei főügyész-helyettes.

A nő kutatást végzett a lakásban, majd az utca felőli szoba ablakát kinyitotta, azon kiadogatta társának a lakásban talált dolgokat, fagyasztott húst, hasított fát. Később a gyanúsítottpáros női tagja megkötözte a sértettet és bekötötte a szemét. A terheltek a házat a kora reggeli órákban hagyták el, amikor jogtalan eltulajdonítás szándékával a fent említett dolgokon kívül 10 500 forint készpénzt, arany ékszereket, és egy régi típusú mobiltelefont vittek magukkal.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a sértett befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában