ellenőrzés - videóval

2018.07.12. 09:11

Kétmillió forintnyi dohányterméket foglaltak le

A NAV Békés megyei pénzügyőrei egy nap leforgása alatt két házban mintegy 37 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt és 117 doboz adózatlan cigarettát találtak.

A pénzügyőrök több, jövedéki ellenőrzéssel egybekötött házkutatást tartottak Békéscsabán. Az egyik ház fáskamrájából fél kilogrammos kiszerelésekben mintegy 37 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohány került elő – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóközleményében. A házban élő férfi azt mondta, hogy ezt a mennyiséget saját fogyasztásra vásárolta a nyíregyházi piacon egy ismeretlentől.

Egy másik ház garázsában lévő mosógépben 117 doboz (Compliment Blue, Dina, Lifa, Jin Ling) adózatlan cigarettát találtak a NAV munkatársai. Az itt élő férfi a cigaretta származásáról nem akart beszélni, szintén azt állította, hogy mind az övé. A pénzügyőrök a cigarettát, valamint a dohányt lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A lefoglalt cigaretta és vágott dohány belföldi értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában