kék hírek

2018.07.09. 15:46

Az előállítás után összeomlott a békési férfi keringése

Életveszélyes állapotban van az a 30 éves, békési férfi, akinek pénteken állt le a keringése és légzése. A család szerint rendőrségi intézkedés okozta a súlyos egészségügyi problémát. A rendőrségnél a kórházi vizsgálat eredménye alapján is hangsúlyozták, nem a testi kényszer, sem pedig a férfi drog miatt kialakult, önkívületi állapotban szerzett sérülései következményeként történt a keringés-leállás.

Papp Gábor

– A feleségem hívta ki a rendőröket pénteken este, mert a fiam sajnos drog hatása alatt állt. Pisti az elmúlt három hónapban nem fogyasztott semmilyen kábítószert, most sem értjük, mi történhetett – emlékezett vissza a férfi édesapja. – A nejem azért kért segítséget, hogy találják meg, kitől vette, kitől kapta a drogot. Mint megtudtuk, az édesapa ekkor egy másik, közeli háznál volt.

– Egy szóval sem mondta azonban senki, hogy négyen üssék-verjék Pistit, pedig szerintünk ez történt a szülői ház előtt – tette hozzá. – Közben mivel én is hazaértem, a fiammal együtt kértük, hogy hagyják abba az intézkedést. Szerettük volna őt bevinni a házba, de nem engedték. Pisti is kiabált, hogy „itt van apám, vele bemegyek”, mégis minden folytatódott. Megbilincselték, és elindultak vele a rendőrségre, ahol leállt a keringése, újra kellett éleszteni a fiunkat, akinek öt gyermeke van.

A férfi elmondta, fia péntek óta életveszélyes állapotban van. Korábban leállt a mája is, de úgy tudják, hogy ez a szerve és a szíve is működik, a veséi viszont továbbra sem. A család feljelentést tett az ügyben, és azt szeretnék, hogy ha minél előbb és pontosan tisztázódna mi is történt. Az apa arról is szólt, hogy szerették volna, ha a fiát a szegedi vagy a debreceni klinikára szállítják, de ez egyelőre nem lehetséges.

Balog Krisztián helyi roma vezető – aki több tekintetben is segíti a családot – arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Helsinki Bizottsághoz és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezethez fordult az ügyben.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalember családja megismerhesse a részleteket és betekinthessen a dokumentumokba. Az elmúlt napokban úgy éreztük, hogy ez az egészségügyi intézményekben nem teljesült maradéktalanul. Ilyesmi soha többet nem történhet meg.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre arról tájékoztatta lapunkat, hogy Békésről július 6-án, pénteken 23 óra 39 perckor hívta a segélyhívót egy nő azzal, hogy fia zavart, agresszíven viselkedik. Az egyenruhások érkezésekor a férfi az utcán volt, a rendőrök felszólítására nem igazolta magát, erőszakos volt, érthetetlenül, összefüggéstelenül kiabált, majd el akart futni. A rendőrök földre vitték, megbilincselték és előállították a városi kapitányságra. Orvost hívtak hozzá, a doktor pedig mentőt kért az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz. A férfi a rendőri intézkedés közben megsérült, de a kórházi vizsgálat eredménye szerint keringésének és légzésének leállása nem a testi kényszer, illetve az önkívületi állapot miatt szerzett sérülések következménye volt.

Pszichoaktív anyag miatt nyomoznak

A Békési Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt nyomozást rendelt el, amelynek során igazságügyi orvos szakértőt is kirendel. A férfi egyik családtagjától a rendőrök olyan, kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le, ami a férfitól került hozzá. Az anyagot a rendőrség szakértői vizsgálatra küldi. A Békés Megyei Központi Kórház nem adhatott tájékoztatást az ügyben. Lapunknak nyilatkozó szakértők nem zárták ki, hogy a dizájner drog is állhat a keringés-leállás hátterében, bár ezzel a békési rokonok, ismerősök nem értettek egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában