vízipólósok balesete

2018.05.09. 16:29

Halálos baleset után: mihamarabb vízbe csobbannának a csabai pólósok

Egy OB II-es, Győrben rendezendő bajnoki mérkőzésre tartva szombaton balesetet szenvedett a 44-es számú főúton Kunszentmárton térségében a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub kisbusza, a fedélzetén nyolc fővel. A történtek után az egyesület számára a legfontosabb, hogy sportolóik mielőbb teljesen felépüljenek,, és mihamarabb újra vízbe szállhassanak. 

G. P.

MTI Fotó: Donka Ferenc

„A 44-es számú főút 53-as kilométerszelvényénél a keresztező földútról váratlanul egy földszállító kamion – oldalról – a buszunk jobb hátsó részébe rohant. A nagy erejű ütközés következtében a mikrobuszunk megpördült, és a szembejövő sávban korábban megállított román rendszámú kamionnak csapódva, az árokparton állt meg. Eközben, az oldalirányú ütközést következtében elsodort egy – a szembejövő forgalmat megállító forgalomirányító őrt is” olvasható a Csabai Csirkefogók VK által szerdán kiadott közleményében.

Mint a klub közleményében fogalmaztak: „a kisbuszban – a sofőrön kívül – 3 felnőtt és 4 utánpótlás korú játékos utazott. A sofőr és felnőtt játékosaink azonnal megkezdték a mentést és a busz kiürítését. Az elsősegélynyújtásban részt vett egy szolgálaton kívüli, ismeretlen mentős, aki éppen arra közlekedett. Buszunk utasait mentővel a szentesi kórházba vitték, ahol lelkiismeretesen és szakszerűen ellátták őket.”

MTI Fotó: Donka Ferenc

„A csodával határos, hogy a buszban utazók – a kezdeti sokkon túl – csupán 8 napon belül gyógyuló (kisebb fokú agyrázkódás, fej-, váll-, csukló-, boka- zúzódások, valamint üveg törmeléktől származó) sérüléseket szenvedtek és még szombaton mindannyian hazamehettek. A forgalomirányító őr súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel a szolnoki kórházba szállították, azonban tragikusan fiatalon életét vesztette. Családjával klubunk őszintén együtt érez, és mély részvétét fejezi ki. A szombati baleset után egyesületünk számára a legfontosabb, hogy sportolóink mielőbb teljesen felépüljenek és mihamarabb újra vízbe szállhassanak. Ehhez klubunk minden segítséget megad sportolóinknak és hozzátartozóiknak. Az utolsó varratszedésre várhatóan már pénteken sor kerülhet, – a Békés Megyei Központi Kórház segítőkész dolgozóinak is köszönhetően, – addig otthon kell lábadozniuk.”

„A Ford Transit típusú kisbuszunk kifogástalan műszaki állapotban volt. A szombat reggeli 8 óra 15 perces indulással a csapat előtt álló hosszú útra kellő utazási- és pihenő időt kívántuk biztosítani. A csapat első mérkőzése eredetileg 15 óra órára volt kiírva. Buszunk sofőrje a közlekedési szabályokat mindig betartva, körültekintően közlekedett. Egyesületünk vezetése a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján úgy tudja, hogy mikrobuszunk sofőrjének nem volt lehetősége az ütközést elkerülni és a KRESZ szabályait maradéktalanul betartotta.

MTI Fotó: Donka Ferenc

A baleset körülményeinek feltárása, továbbá a felelősség megállapítása azonban nem egyesületünk, hanem a hatóságok feladata, ezért velük mindenben maximálisan együttműködünk.

Köszönetet mondunk a mentésben, elsősegélynyújtásban résztvevő sportolóinknak, az eddig ismeretlen mentősnek, tűzoltóknak, rendőröknek, a szentesi kórház dolgozóinak és mindazoknak, akik velünk együtt érezve segítséget nyújtottak, vagy felajánlották segítségüket.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Klubunk minden tagjának – különösen a balesetet szenvedő játékosainknak – sokat jelent és rendkívül jólesik az egész magyar vízilabda társadalomból érkező számtalan jókívánság és érdeklődés.

A személyi sérüléseken túl egyesületünket jelentős anyagi kár is érte, de ez nem mérhető egy emberi élet elvesztéséhez. A sport tele van kihívásokkal, amelyekkel szembe kell nézni. Klubunk nem ilyen jellegű kihívásokra készül, de közösen ezzel is meg fogunk birkózni” – áll a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában