kék hírek - videóval

2018.03.26. 08:43

Előzetesben az idős nőt bántalmazó rabló

A Szeghalmi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 30 éves szeghalmi férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított március 22-én délelőtt 10 óra körüli időben az arcát eltakaró ruházatban azzal a szándékkal ment be egy egyedül élő, 79 éves nő Szeghalom, Kinizsi utcai családi házába, hogy pénzt szerezzen – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A sértett a fürdőszobában tartózkodva hallotta, hogy valaki van a lakásban, ezért kilépett a helyiségből, összetalálkozott a gyanúsítottal, aki azonnal pénzt követelt tőle. A gyanúsított követelésének erőszakkal adott nyomatékot: ököllel arcon ütötte a sértettet, aki ennek következtében elesett, majd a földön fekvő sértettet több alkalommal lábon rúgta, végül bevonszolta a szobába és rácsukta az ajtót.

Ezt követően a gyanúsított kutatást végzett a házban, de pénzt nem talált, így üres kézzel menekült el a helyszínről. A rendőrök az esti órákban Hajdú-Bihar megyében fogták el. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos comb- és lábszársérüléseket szenvedett, hogy azonnal meg kellett műteni.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Az elfogásról készült videóanyagot itt láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában