Kék hírek

2018.03.02. 13:40

Előzetesbe került az erőszakos szarvasi férfi

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 38 éves férfinak, aki az ellene életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult nyomozás alatt a rendőrség elől megszökött.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szarvasi férfi tavaly előtt április 3-án a késő délutáni órákban Szarvas külterületén szóváltásba keveredett a 74 éves sértettel, aki felrótta neki, hogy az egyik zártkerti ingatlan kerítése mellett vizelt. A gyanúsított az idős férfit a földre rántotta, majd több alkalommal fejbe rúgta. A sértett a bántalmazástól többek között koponyaűri sérüléseket szenvedett, és csak a véletlenen múlott, hogy nem alakult ki nála életveszélyes sérülés – adta hírül a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A testi sértés miatt többszörösen büntetett előéletű elkövetőt tavaly előtt április 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, ezután a nyomozás során hosszabb időre Németországba ment, azonban erről a rendőrséget nem tájékoztatta. A férfit elfogatóparancs alapján  február 26-án fogták el, amikor ügyei intézése miatt visszatért Szarvasra.

Az előzetes letartóztatás indítványozására a gyanúsított szökése mellett azért került sor, mert fennállt a lehetősége, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, a nyomozás adatai szerint ugyanis vissza kívánt térni Németországba. A férfi testi sértés miatti többszörösen büntetett előélete alapján pedig feltehető az is, hogy újabb személy elleni erőszakos bűncselekményeket követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség álláspontjával egyetértve a terhelt előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában