Tűzeset

2018.01.05. 06:47

Újévre leégett egy kisgyermekes család otthona

Szinte porig égett az a családi ház Gyomaendrődön, ahová szilveszter éjszaka riasztották a tűzoltókat. A háromtagú családnak semmije nem maradt, rokonoknál húzták meg magukat, ám a kevés hely miatt ott sem tartózkodhatnak huzamosabb ideig.

B. A.

A családfő délután négy óra körül még fával megrakta a cserépkályhát, amivel fűteni szoktak, aztán később szilveszterezni indult. Felesége dolgozott aznap, nyolcéves kislányukat másra bízták, így a nap további részében senki nem tartózkodott a lakásban. A férfi este­ fél tizenegy körül ért haza. Amikor a külvárosi részen álló házukhoz ért, észrevette, vagy valami izzik az épületben.

– Azonnal értesítettem a tűzoltókat. Két kutyánk van, azokat biztonságba helyeztem, aztán próbáltam menteni, amit lehet, amíg megérkezett a segítség. Mindhiába, minden a tűz martalékává lett – emlékezett vissza Farkas Imre.

A gyomaendrődi önkormányzati, valamint a szarvasi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a teljes egészében égő épület lángjait több vízsugárral határolták körül, majd oltották el, az ingatlan azonban lakhatatlanná vált.

A család tíz éve vásárolta a házat, a felvett hitelt is kifizették már. Azóta volt az otthonuk, ahová most már nem mehetnek haza. Egy különálló épületben kapott helyet az alsókonyha, oda nem terjedt át a tűz, de minden holmijukat, használati tárgyukat a leégett lakásban tárolták.

 

Farkas Imre mutatja leégett otthonukat. A szerző felvétele

– Édesanyáméknál lakunk, de csak egy szobát tudunk használni hárman. Kötöttünk biztosítást a házra, várjuk a hivatalos vizsgálat eredményét arról, mi okozhatta a ­tüzet. Éppen annyi ruhánk maradt, ami aznap rajtunk volt – mondta szomorúan az asszony.

A városban megjelent a segítő szándék, gyűjteni kezdtek a családnak, hogy könnyebb legyen az újrakezdés.

– Folyamatosan érkeznek felajánlások. Szekrénysort, ágyat, ülőgarnitúrát és rengeteg ruhaneműt is felkínáltak már. Bankszámlát is szeretnénk nyitni, mert többen anyagilag is támogatnák a családot – árulta el Csalah Anita, a Gyomaendrődi Szent Flórián Alapítvány elnöke. Hozzátette, amint lesz egy lakótelepi lakás vagy kisebb kertes ház a családnak, amit bérelni tudnak, akkor a polgárőrség vállalta, hogy elszállítja a holmikat.

Ezek is érdekelhetik