Időjárás

2024.01.07. 07:30

Vasárnap megkezdődik a hidegbetörés

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk vasárnap Békés vármegyében.

Beol.hu

Hóesés sem kizárt.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

A borult égből többfelé alakul ki gyengülő csapadék: eleinte eső, majd hózáporok. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északi szél. Markáns lehűlés kezdődik, napközben nem melegszik, hanem hűl a levegő. 

Reggel +5, délután +2 fok valószínű– olvasható a koponyeg.hu oldalon.

A tartósan, és egyre erősödően fennálló tavaszias idő az utóbbi napokban már 15 fokot meghaladó, áprilisi hőmérsékleteket produkált, amire lényegében átállt a szervezetünk. Ehhez képest most igen rövid idő alatt a januárban szokásos leghidegebb időszakhoz képest is lényegesen hidegebb időszakba zuhanunk át. Ez a példátlanul kiélezett változás jelenti azt a drasztikus terhelést, amit a szervezetünknek el kell viselnie.
A markáns hidegfront tartósan fejti ki a hatását, és mögötte tör ránk a nagyon hideg légtömeg. Igen komoly panaszok megjelenésére számíthatunk, a súlyos keringési panaszok, erősödnek a görcsös folyamatok, erős fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok, légzési nehézségek, alvás problémák jelentkezhetnek. Erősen romlanak a mentális képességeink és gyengül az immunrendszerünk. Fontos a vitamin és ásványianyag bevitel, az immunrendszerünk erősítése. Elő kell vennünk a legmelegebb ruhatárunkat, és át kell állnunk téli üzemmódra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában