agrárium

2018.10.16. 20:16

Terménytolvaj ellen kutya és riasztó is bevethető

A megye jelentős részén folytatnak mezőgazdasági termelést a gazdák. A szántók, zártkertek általában a lakott területektől távolabb esnek, ezért a földműveléshez köthető értékek védelme érdekében a rendőrség a vagyonvédelemre hívja fel a figyelmet.

B. A.

Mint közleményükben írják, célszerű gondoskodni a vegyszerek, gépek, valamint a termények biztonságos tárolásáról. A raktárakat a tulajdonosok vegyék körbe kerítéssel, tartsanak kutyákat. A behatolás ellen érdemes megerősíteni az épületeket rácsokkal és biztonsági zárakkal. Emellett lehetőség szerint alkalmazzanak elektromos riasztókat is.

Külterületen vagy tanyaudvaron hagyott szerszámok, eszközök esetén hasznos a gépekre felerősíthető GPS nyomkövető, amely rázkódás esetén riasztást küld, ez a kibocsátott jel nyomon követhető. A használaton kívüli vagy ideiglenesen leállított eszközökből pedig ajánlatos kivenni az akkumulátorokat és leereszteni az üzemanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!