Munkálatok

2023.12.17. 12:57

Önerőből végeztek útfelújításokat Mezőhegyesen

Mezőhegyes önkormányzatának idei takarékos gazdálkodása és a terven felül teljesült adóbevételek megteremtették a lehetőségét annak, hogy a képviselő-testület döntését követően önerőből jelentős összeget fordíthasson útfelújításokra.

Csete Ilona

Mintegy 60 millió forintot fordítottak útépítésre. Fotó: Facebook

A döntés alapján az Alkotmány utca keleti részének melegaszfalttal való burkolását 210 méter hosszan, a Bem és Váci Mihály utcák, valamint az Alkotmány utca nyugati felének útalap szintű építését 860 méter hosszan irányoztuk elő – számoltak be a város hivatalos közösségi oldalán.

Előkészítő munkaként kiváltásra kerültek az ivóvíz gerincvezetékek, valamint a hírközlési hálózatok érintett szakaszai. Az építések kivitelezése során osztályozott kővel és kiékelő réteggel burkolták az utcákat, szélükön földpadka készült, a csapadékvíz elszikkasztása céljából árkok is kialakítottak. Az Alkotmány utca keleti szakasza aszfaltburkolatot kapott, utolsó feladatként pedig több helyszínen, mintegy 150 négyzetméternyi felületen melegaszfaltos kátyúzást végzett a kivitelező. Fent említett munkákat önerőből – mintegy 60 millió forintból – kiviteleztette az önkormányzat. Ezzel is javítva az ott és a közelben élők komfortérzetét, biztonságosabb közlekedését.
Pap István Tibor polgármester Karancsi Norberttel és Fónád Tündével, az önkormányzat műszaki ügyintézőivel tekintette meg a befejezett munkálatokat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!