830 milliós beruházás

2023.11.14. 19:50

Jól halad a szarvasi Kacsa-tó projekt kivitelezése

A Kacsa-tó rekonstrukció témájában tartottak sajtótájékoztatót kedden Szarvason. Az eseménynek a beruházás helyszíne, azon belül is az újonnan épülő rendezvénycsarnok adott otthont. A projekt közel 830 millió forintos, TOP-os forrásból valósul meg. A beruházás keretében épül meg a fent említett rendezvénycsarnok, a tóba egy levegőztető szökőkút, a víz környezetében pedig fitneszpark, gyermekjátszótér, valamint streetball pálya. Továbbá fejlesztik és felújítják a Szent István parkot, új kapukat, gyalogos fahidat és árusító faházakat építenek, utcabútorokat helyeznek el, parkosítanak, illetve parkolókat alakítanak ki.

Vásári Erzsébet

Bődi Péter és Babák Mihály adott tájékoztatást a részletekről.

Fotó: Vásári Erzsébet

Babák Mihály polgármester visszaemlékezett: a századfordulón még a város első vasbeton épülete volt a most megépült új rendezvénycsarnok helyén, ami a fiatalok szórakozóhelye volt. A terület tehát már a kezdetektől a közösséget szolgálta, a háború utáni időszakban azonban sorsa hányatottá vált. Majd több mint 20 éves munkájába telt a városnak, hogy sikerült a köz javára visszaszerezni a területet. Ennek köszönhetően és a beruházás jóvoltából pedig egy olyan területet építenek ki, ami szolgálja a családosokat, a szavasiakat és a városba látogatókat egyaránt. Hozzátette, a terület kamerarendszerrel lesz ellátva és körbe lesz kerítve, annak védelme érdekében, viszont négy kaput építenek, amiket csak szükség esetén fognak bezárni. Amíg tehát nincs rongálás, addig nyitva tartják a bejáratokat.

Az új rendezvénycsarnokban tartották meg a tájékoztatót. Fotó: Vásári Erzsébet

Zalai Mihály, a vármegyei közgyűlés elnöke kifejtette, Szarvas a magyarok világának közepe, ahol mindig különleges dolgok történnek. Ilyen ez a sajtótájékoztató is, amit még az építkezés idején, ráadásul annak helyszínén tartanak, ami ritkaságnak számít. Hangsúlyozta: jó ötletnek tartja ezt a tájékoztatót, hiszen fontos, hogy a lakosság menet közben is értesüljön a munkafolyamatokról. A megújuló területről elmondta, biztos abban, hogy a jövőben sok tízezer embernek okoz majd örömet és kikapcsolódást. Végül ismertette, a TOP keretében Szarvasra összesen 4,3 milliárd forint támogatás érkezett, 19 pályázat megvalósítására. A város ezzel véleménye szerint egy igen előkelő helyen szerepel majd azon a listán, ami a vármegyék és települések forrásfelhasználását összesíti.

Bődi Péter, a kivitelező Integrál Zrt. vezérigazgatója elárulta, a munkálatok több mint tízezer négyzetméteres területen folynak, amivel Szarvason az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb természet-, terület- és parkrendezési beruházása valósul meg.

 Jelenleg már befejezés előtt áll többek között a rendezvénycsarnok, az út- és járdaépítés, valamint körvonalazódik a térburkolat is. Továbbá hamarosan hozzákezdenek ahhoz a fásítási és kertépítési programhoz, amelynek során a területen csaknem 8000 négyzetméternyi füvesítés valósul meg, teljes öntözőrendszerrel. Elültetnek még 3500 cserjét, 50 fát, illetve vízi növényeket is telepítenek a tóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!