Útfejlesztés

2023.08.04. 12:17

Újabb részletek derültek ki az M47-esről

A Berettyóújfalu-Békéscsaba közötti 2x2 sávos közúti kapcsolat kiépítésére két nyomvonal-változatot választottak, és 2021-ben mindkettő megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A tervező feladata lesz egy új nyomvonalú, 2x2 sávos emelt sebességű főút engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítése.

Papp Gábor

A képviselő a szaktárcával egyeztetett a részletekről.

Fotó: Facebook

A napokban megjelent Magyar Közlöny adott hírt arról, hogy a kormány döntése értelmében elkezdődhet Berettyóújfalu és Békéscsaba közötti a 2x2 sávos közúti kapcsolat előkészítése – tájékoztatott Facebook posztjában Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő kiemelte, miután az elképzelés az által képviselt térséget is erőteljesen érinti, és az elmúlt hónapokban sok kérdést is kapott a témában, ezért felvette a kapcsolatot az Építési és Közlekedési Minisztériummal, hogy pontos tájékoztatást kérjen a településeket joggal foglalkoztató kérdésben.

Eszerint a Berettyóújfalu-Békéscsaba közötti 2x2 sávos közúti kapcsolat kiépítésére két nyomvonal-változatot választottak, és 2021-ben mindkét nyomvonal megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A tervező feladata lesz egy új nyomvonalú, 2x2 sávos emelt sebességű főút engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítése, valamint a megvalósításhoz szükséges engedélyek beszerzése. A tervező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását 2023. harmadik negyedévre tervezik. A teljes szakasz hossza hozzátevőlegesen 86 kilométer, és a nyomvonal hosszára való tekintettel a projekt szakaszolása vált szükségessé.

 

Ezek a szakaszok a Berettyóújfalu – Körösladány közötti, a Körösladány elkerülő út, a Köröstarcsa elkerülő út, a Mezőberény elkerülő út és a Mezőberény-Békéscsaba közötti szakasz.

 

A projekt szakaszolása lehetővé teszi, hogy az említett szakaszok ne egy ütemben, hanem miniszteri döntés és forrásbiztosítás esetén egymástól különböző időszakokban épülhessenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!