Békés vármegye

2023.08.04. 14:15

Már elérhető a Falusi Civil Alap: Csabán is tájékoztattak

A Falusi Civil Alappal kapcsolatban tartott tájékoztatót pénteken délelőtt Békéscsabán a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Papp Gábor

Gyebnár Péter

Fotó: Für Henrik

Gyebnár Péter, a szervezet civil pályázati tanácsadója elmondta, ismét kiírták a Falusi Civil Alap pályázatait a Magyar Falu Program keretében belül. A lehetőségre az 5000 lélekszám alatti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek nyújthatják be szakmai anyagukat, aminek keretében közösségi tevékenységek szervezésére és kapcsolódó beszerzésekre pályázhatnak.

Az alapnak négy ablaka van. Ingatlanvásárlásra- és felújításra, gépjárműbeszerzésre, eszközbeszerzésre, illetve programszervezésre hívhatnak le forrásokat az érintettek. Az első két ablak esetében 7-7 millió, a harmadik és a negyedik ablakban 2-2 millió forint a felső korlát, de természetesen ennél is kevesebb támogatásra is lehet pályázni augusztus 1-től augusztus 31-ig.

A támogatási intenzitás 100 százalékos, ahogy a projektek is 100 százalékos előfinanszírozásúak, vagyis az érintett szervezetek előre megkapják az elnyert összeget, és utólag kell elszámolniuk.

A beszerzéseket, illetve a programok megszervezését jövő év december 31-ig lehet megvalósítani.

A pénteki tájékoztató egy fórumsorozat része, korábban Dombegyházon már tartottak hasonló programot, és ugyanilyen rendezvény szerveznek majd Kamuton és Sarkadkeresztúron is.

A Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ díjmentes pályázati tanácsadással segíti az érintett szervezeteket. Bármilyen kérdéssel fordulhatnak a szakemberhez a kiírással és a pályázatokkal kapcsolatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!