Munkálatok

2022.12.24. 15:38

Folytatódik a geszti Tisza-kastély rekonstrukciója

Jó ütemben haladnak Geszten, az egykori Tisza-kastély rekonstrukciójának munkáival – osztották meg a WHB Group közösségi oldalán.

beol.hu

Zajlik a külső homlokzati díszek tisztítása

Forrás: WHB Group

Mint arról 2021-ben beszámoltunk, elkezdődött a geszti Tisza-kastély és környezetének rekonstrukciója. A készülő kiállítás során az érdeklődők megismerhetik a Tisza családot, Tisza Kálmán és Tisza István miniszterelnökök pályáját, a Tiszák és a református egyház kapcsolatát, valamint betekintést nyerhetnek a korabeli kastély mindennapjaiba.

A friss bejegyzésben arról olvashatunk, a munkafolyamatok közül mostanra már befejeződött a tiszttartóház tetőszerkezetének építése, valamint a külső homlokzat és a belső falazat gépi vakolása. Jelenleg az úsztató réteg elhelyezése, a padlófűtés csövek fektetése és estrich betonozása zajlik.

Továbbra is folytatódik a kastély keleti tetőszerkezetének megerősítése, deszkázása, fóliázása, palafedése és a tetőablakok felújítása felrakása.

A kastély keleti tetőjénél elhelyezésre került a cseppentő lemez és az ereszcsatorna, az épületnél pedig beépítésre kerültek a külső nyílászárók. Továbbra is zajlik a külső homlokzati díszek tisztítása, javítása, restaurálása, illetve az emeleti 5-ös és 6-os helyiségek falainak tisztítása, konzerválása és vakolatkiegészítése, valamint a kastélytorony állókorcos lemezfedése és a manzárd gerendák díszműbádogozása.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!