Beruházás

2021.09.17. 13:06

Elindult a geszti kastély felújítása

Elindult a geszti Tisza-kastély és környezetének rekonstrukciója – írták a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram Facebook-oldalán.

L. B.

Forrás: Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram/Facebook

A teljes felújítás másfél évig tart majd. A készülő kiállítás során az érdeklődők megismerhetik a Tisza családot, Tisza Kálmán és Tisza István miniszterelnökök pályáját, a Tiszák és a református egyház kapcsolatát, valamint betekintést nyerhetnek a korabeli kastély mindennapjaiba.

A minap helyszíni bejáráson vett részt dr. Kovács József országgyűlési képviselő Geszten Lázár Jánossal, a Tisza-kastély felújításáért felelős kormánybiztossal és Takács Árpád kormánymegbízottal. Úgy véli, egy turisztikai és kulturális helyszín éled újjá, amely a település és körzete javát szolgálja. A későbbiekben szálláshelyek és konferenciaterem kialakítását is tervezik – közölte a közösségi oldalán.

Brandt Krisztián, Geszt polgármestere a Facebook oldalán azt írta: a megbeszélésen ismét megerősítették, hogy a kastély a jövőben sok helybelinek – szakképzettnek és segédmunkásnak egyaránt – fog munkalehetőséget biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában