Hungária Pehely Kft.

2022.09.27. 12:00

Új csarnokot épít Mezőkovácsházán a paplangyártó cég

A Hungária Pehely Kft. 240,5 millió forint európai uniós támogatást nyert új beruházására, mely keretében új csarnokot építenek Mezőkovácsházán. A több, mint 30 éves múlttal rendelkező, jelenleg 180 főnek munkát adó vállalat feldolgozó üzemében magas minőségű, pehelyből és tollból készült paplanok, párnák és hálózsákok gyártása zajlik.

Cs. I.

Megnövekedett a termékeik iránt a kereslet, ezért szükséges a bővítés.

Forrás: MW

A társaság termékei iránti növekvő kereslet, illetve a magas minőségi igény megköveteli a gyártási technológia folyamatos korszerűsítését, modernizációját, kapacitásnövelését a termelés minden pontján.

A beruházás egyik jelentős eleme a társaság telephelyének fejlesztése egy új csarnok építésével. Az új építménybe beszereznek korszerű görgős állványrendszereket, amelyek lehetővé teszik az alapanyagok gyors és hatékony mozgatását. A projekt másik jelentős része a kapacitásbővítést szolgáló technológiai fejlesztés. Az egyik beszerzendő berendezés egy tollkeverő-hűtő gépsor, amely a párnákba, paplanokba töltött tisztított tollak keverését, hűtését végzi majd. A késztermékek csomagolását és felcímkézését segíti egy ipari fóliahegesztő gép és kettő címkenyomtató vásárlása. 

A megnövekedett gyártási kapacitás és értékesítés, megnövekedett logisztikai tevékenységgel jár. Az alapanyagot és készterméket szállító, naponta akár 15 kamion fel-, és lepakolását targoncákkal végzik, így az állományt is bővíteni szükséges egy elektromos és egy gázüzemű targoncával. A rakodógépek kamionokra való feljutását fogja segíteni egy mobil rámpa beszerzése. 

A beruházás elszámolható költsége: 343,6 millió forint. Ehhez nyerték a 70 százalékos intenzitású támogatást (240,5 millió forint) a mezőkovácsháziak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!