Fejlesztés

2022.09.22. 13:40

Négyszázmillió forint uniós forrást kapott Medgyesegyháza

Több mint négyszázmillió forint uniós támogatást nyert el Medgyesegyháza egy komplex fejlesztéssorozat kivitelezésére – mondta el hírportálunknak Kraller József.

N. Sz.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A polgármester hozzátette, a 411 millió forintos forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerte el az önkormányzat. 

Az összegből a  mintegy háromezer-ötszáz lakosú városban több fontos fejlesztést terveznek megvalósítani a közeljövőben: kialakítanak például műkorcsolya- és kerékpáros pumpapályát, egy szakaszon új kerékpárutat építenek, korszerű játszótéri elemeket telepítenek, emellett egy területen megoldódhat a csapadékvíz elvezetésének problémája is. Kraller József hangsúlyozta, a rendelkezésre álló pénzből zöldterület-rekonstrukciót is végeznek majd, szépítik a környezetet, illegális hulladéklerakókat számolnak fel, mosdókat alakítanak ki.  A kivitelezési munkálatokat 2024 végéig kell befejezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!