Ünnepség

2022.05.05. 16:34

Iparkamarai díjakat adományoztak a csabai küldöttgyűlésen

Átadták a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) által alapított díjakat a kamara küldöttgyűlésén csütörtökön a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében. Az ünnepélyes átadást a napirendre tűzött témák megvitatása követte. Mindezek mellett megtárgyalták és elfogadták a BMKIK 2021. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról, valamint az idei programtervről és költségvetésről szóló tervezetet.

B. O.

Kukla Imre, Zsjak Zoltán, Farkas Éva Dorottya és Kurilla Olivér /Fotók: Bencsik Ádám/

Az esemény kezdetén a kamara elismeréseit adták át az érintetteknek. Ez alapján az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója 2021 díjat Kukla Imrének ítélték, aki a békéscsabai Solargroup Energy Kft. ügyvezető igazgatója, és egyben a cég tulajdonosa, a zöld energia elkötelezettje. Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása 2021 díjat a kondorosi Lak- Alarm Kft-nek adományozta a BMKIK Elnöksége. A Kft. tulajdonosai Zsjak Zoltán, aki egyben a cég ügyvezető igazgatója is, és Zsjak János. Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója 2021 díjat Farkas Éva Dorottya érdemelte ki, aki 2008-ban alapította vállalkozását, és a vendéglátásban tevékenykedik Mezőkovácsházán és környékén. Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója 2021 díjat a köröstarcsai Kurilla Olivér egyéni vállalkozónak ítélte az iparkamara.

Kukla Imre, dr Krizsán Anett és dr. Orosz Tivadar

A küldöttgyűlés ezt követően a levezető elnök és más tisztségviselők megválasztásával folytatódott, majd dr. Orosz Tivadar a BMKIK elnöke ismertette a napirendi pontokat. Többek közt a BMKIK 2021. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról (költségvetésének végrehajtásáról) és az egyszerűsített éves beszámolójáról (mérlegéről) szóló elterjesztés megtárgyalása és elfogadása történt meg. A 2021. évi gazdálkodásról pedig szóbeli beszámoló történt. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ellenőrző Bizottságának jelentését is előadták. A következő napirendi pont a BMKIK idei évi programtervének és költségvetési tervezetének megvitatása és elfogadása volt, majd az Ellenőrző Bizottsági és az Etikai Bizottsági tagok megválasztásával folytatódott az esemény.

Dr. Orosz Tivadar

Dr. Orosz Tivadar a BMKIK elnöke az eseményen elmondta, 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt a gazdaság, elég gyorsan helyreállt a foglalkoztatási helyzet, fellendültek a beruházások: európai szinten a legmagasabb beruházási rátát produkálta a magyar. Ez azonban szavai szerint még kevés, mivel a 2020-as visszaesést pótolni kell. Az elnök úgy fogalmazott, nagyon fontos szerepe volt 2021-ben a forrásszerzésnek, melynek kapcsán kiemelte a Széchényi kártya programot, ez elmondása alapján népszerű volt a Békés megyei vállalkozásoknál: közel ötszörös volt az igény 2020-hoz képest, így mintegy 14 milliárd forint hitel kihelyezése történt meg Békésben. Dr. Orosz Tivadar szerint a vállalkozások főként likviditási hiteleket vesznek fel, de nagyon sokan keresnek beruházásokhoz is forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!