optikai hálózat

2020.08.18. 19:22

Új lehetőségek nyílnak Békésen

Elfogadta a Békési Kistérségi Társulás tavalyi évi munkájáról szóló tájékoztatót legutóbbi ülésén a békési képviselő-testület.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Kálmán Tibor, a város polgármestere a tanácskozásról szóló sajtótájékoztatón elmondta: a társulás azért is fontos, mert több önkormányzat együttműködésén alapul, másrészt olyan közös vagyonelem is tartozik hozzá, amely hosszú távon sokat jelenthet a települések számára.

Kálmán Tibor: az optikai hálózat komoly bevételeket hozhat

– Határon is átnyúló optikai internethálózatról van szó, amely számos várost és községet köt össze – fogalmazott Kálmán Tibor. – A fejlesztést pályázati források segítségével valósítottuk meg, a kapcsolódó fenntartási időszak pedig a közelmúltban lejárt. Folynak az egyeztetések az együttműködés folytatásáról, illetve cégek is jelentkeztek, hogy az optikai hálózatra építenék széles sávú internetprogramjuk újabb állomását.

Kálmán Tibor ennek kapcsán hangsúlyozta, mindez hosszú távú, stabil bevételt jelenthet az önkormányzatok számára, olyan forrást, amire biztosan lehet számítani, ha megszületik a megállapodás az érintett társaságokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!