Békés megye

2019.11.20. 17:22

Gazdálkodókat keres meg a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 15-ig hajtja végre az egyéni gazdaságok összeírását.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Országosan 484, megyénkből összesen 37 település érintett: Almáskamarás, Battonya, Békés, Békéscsaba, Békéssámson, Bucsa, Csanádapáca, Csárdaszállás, Csorvás, Dévaványa, Dombegyház, Elek, Füzesgyarmat, Gádoros, Gyomaendrőd, Gyula, Kétegyháza, Kondoros, Köröstarcsa, Kötegyán, Kunágota, Medgyesegyháza, Méhkerék, Mezőberény, Mezőgyán, Mezőhegyes, Nagykamarás, Nagyszénás, Orosháza, Örménykút, Sarkad, Szabadkígyós, Szarvas, Tótkomlós, Végegyháza, Vésztő, Zsadány.

Mint megtudtuk, a felvétel célja az agráriumban jelentős szerepet betöltő egyéni gazdaságok gazdasági tevékenységének, szerkezeti sajátosságainak feltárása, amihez uniós adatszolgáltatási kötelezettség is társul. Az adatfelvétel többek közt kiterjed a haszonállatokra, a szántóföldi növények, zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!