Tündérszépek 2024

2024.02.18. 09:49

Ezekkel a szépségtrükkökkel megkönnyítjük az életedet

A világon élő nők többsége törődik a megjelenésével, és mindig tökéletesen akar kinézni. Az üzletek polcain ehhez számos terméket találunk, azonban az áruk miatt a legtöbbjük nem mindenki számára elérhető, ugyanez elmondható a különböző kozmetikai kezelésekről is. Szerencsére vannak olyan készítmények, amelyek olcsóbbak, és akár a te otthonodban is fellelhetőek. Mutatjuk!

Beol.hu

A nők többsége törődik a megjelenésével, és mindig tökéletesen akar kinézni

Forrás: shutterstock

Szem alatti karikák

A szem alatti sötét karikák gyakran ártalmatlanok, sokszor nagyobb jelentőséget tulajdonítunk neki, mint amekkora a „probléma” valójában. Sokféle módszerrel megszabadulhatunk tőlük. Amire szükséged­ lesz hozzá, két teafilter. Főzd ki a teafiltereket, majd tedd őket félre egy éjszakára. Reggel helyezd a szem alatti karikákra 10-15 percre. A tea csökkenti a duzzanatot és a gyulladást, éppen ezért ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer. Túl sokáig­ azonban ne tartsd a filtert a bőrödön, mert a tea kiszárítja a bőrt. 

+1 Rakj jeget a bedagadt szemekre! Próbáld meg gézbe csomagolt jégkockával végigsimítani a szem környékét, és a puffadtság elmúlik. 

Egészséges haj

A hajvégek az idő múlásával a külső hatásoknak köszönhetően töredezetté válnak. A száraz levegő, a hő, a szőkítés eltávolítja a hajszálakból a nedvességet, és roncsolják annak külső szerkezetét. Ezeket a sérüléseket mi magunk már nem tudjuk helyrehozni, csak a fodrász tud segíteni, ami valljuk be, nem túl pénztárcabarát. De a megfelelő gondoskodással és odafigyeléssel megelőzhetjük a hajvégek töredezését. Ehhez hoztunk egy jó tippet. 

Amire szükséged van:

  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 teáskanál hajbalzsam
  • bojtorján- vagy ricinusolaj

Tudtad? A zselatin behatol a haj károsodott részeibe, és a nedvesség megtartásával helyreállítja azt. Erősíti a hajszálakat, visszaadja csillogásukat. 

A zselatint keverd össze négy evőkanál langyos vízzel, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután add hozzá a balzsamot és az olajat! Ezt a keveréket vidd fel a nedves hajadra, csavard körbe egy nejlon zuhanysapkával, majd egy törölközővel. Hagyd fent 30 percig! A még jobb eredmény érdekében hajszárítóval melegítsd fel a törölközőt! Fontos, hogy csak heti egyszer alkalmazd! 

Száraz, repedezett sarkak

Ahogy beköszönt az igazán jó idő, a hölgyek egyből kiugranak a zárt csizmákból, cipőkből, és olyat vesznek fel, amiből kilátszik az egész lábfejük, a sarkukkal együtt. Azonban egy száraz, repedezett sarok teljesen elronthatja az összképet. Ha te is ilyen problémával küzdesz, akkor ez most jól fog jönni. 

Nincs is másra szükséged mint egy citromra és egy kis hidratálókrémre. A félbevágott citromot tedd a sarkadra, majd húzz rá egy zoknit! Hagyd rajta 30 percig. Amíg hat, addig felrakhatsz egy pakolást is az arcodra. A kezelés végén az érintett területet kend be hidratálókrémmel, ami segít tovább megőrizni a bőr puhaságát.

Hosszú, vastag szempillák

Ki ne örülne a szép hosszú szempillának, aminek rebegtetésével könnyen elcsábíthatjuk kiszemeltünket. Sajnos azonban senki sem úgy születik, hogy hosszú, vastag szempillái vannak. Azonban mi most hoztunk egy kis házi praktikát, hogy te is könnyen elérd ezt a hatást. Amire szükséged van, az egy kis kókuszolaj és aloe vera gél. Ezek együttes alkalmazásával könnyen csodás szempillákat varázsolhatsz magadnak. 

Puha, piros ajkak

Reggel tökéletesre sikeredett a sminked, azonban ajkaid állandóan kirepedeznek? Nem szükséges borsos áron ajakbalzsamot vagy ajakírt vásárolnod, ha ezt a trükköt alkalmazod: egy kevés fogkrémet és mézet keverj össze, majd egy puha sörtéjű fogkefe segítségével dörzsöld be vele az ajkaidat 3-5 percig. Fontos, hogy finoman, könnyedén végezd a radírozást. 

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Békés vármegye szépségei Csongrád-Csanád, valamint Bács-Kiskun hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!